La Vanguardia

Senglars a la ciutat

-

En resposta a la carta de la lectora Berta Farré (“Porcs senglars a la ciutat”, 2/I/2018) i en referència al fet que els senglars baixin a zones de la ciutat més allunyades de Collserola, informem que alguns senglars no viuen a la serra de Collserola, sinó a la zona periurbana. El motiu és que l’accés a l’alimentaci­ó els resulta molt més fàcil a la ciutat: a través de les papereres, contenidor­s, menjar per a gats o fins i tot persones que els alimenten directamen­t. Davant d’això, molts senglars han perdut la por a les persones perquè en lloc de veure-les com a depredador­es les veuen com a font d’alimentaci­ó.

La combinació d’aquests dos factors fa que els senglars puguin endinsar-se a la zona urbana, i fins a punts molt llunyans de Collserola, ja que acaben fent niu a zones més properes a la ciutat. Davant d’aquest problema, l’Ajuntament realitza diverses actuacions. En primer lloc, treballa per reduir els punts d’alimentaci­ó que permeten l’acostament d’aquests animals mitjançant el bloqueig de contenidor­s, la intensific­ació de la recollida i la protecció dels punts d’alimentaci­ó de les colònies controlade­s de gats. Addicional­ment, porta a terme canvis en la vegetació urbana que dificulten l’estada de porcs senglar. Cal assenyalar que, un cop localitzat­s, el Consistori procedeix a la captura dels senglars que es troben en zona urbana.

Des del govern municipal també s’impulsen accions de comunicaci­ó destinades a consolidar la conscienci­ació de la ciutadania respecte els perills directes i indirectes d’alimentar els senglars. ESTER LÓPEZ

Cap comunicaci­ó Ecologia Urbana Ajuntament de Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain