La Vanguardia

Galeria Comas

-

Barcelona torna a perdre una de les galeries d’art més importants. Recentment he tingut notícia que a partir de finals de febrer es tancarà definitiva­ment la galeria Comas, situada als jardinets de Gràcia, que, de ben segur, és coneguda per molta gent, tot i no haver-hi entrat mai, perquè des de lluny es veu perfectame­nt, a pesar d’estar ubicada en un entresòl. Per això els vianants que travessen el passeig de Gràcia poden observar algunes de les obres que s’hi exposen. Ara mateix hi ha una col·lectiva que serà l’última exposició de la galeria.

La Comas estava a punt de complir 40 anys d’activitat, es va inaugurar el 1979. Per aquí han passat, entre altres artistes: Vayreda Canadell, Josep Verdaguer, Pasqual Bueno, Crespo, Giner Bueno, Luisa Granero, Teresa Llácer, Vives Fierro, Poch Romeu, Glòria Muñoz, F. Vilasis-C. Tots ells creadors importants dins del panorama nacional i internacio­nal. La pintura, l’escultura, la ceràmica, l’esmalt, etcètera, sempre han estat ben representa­ts, i l’han feta un gran referent cultural de la ciutat.

Ara sí que podem certificar que el passeig de Gràcia ha quedat orfe de sales d’art, seguint el camí que en altres èpoques havien protagonit­zat l’Augusta, La Pinacoteca...

RAMON CASALÉ SOLER Subscripto­r Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain