La Vanguardia

Drets dels animals

-

De fa poc a Suïssa s’ha prohibit de ficar les llagostes vives en aigua bullint com fins ara es feia per cuinar-les. Es vol deslliurar-les del patiment. A la vegada llegeixo que l’Europarlam­ent vol que es prohibeixi la pesca en què s’utilitzen impulsos elèctrics per estabornir o electrocut­ar els peixos.

Al desembre al Congrés es va debatre una proposició de llei perquè es considerin els animals éssers vius i no coses, tot i que el Codi Civil català estableix que els animals no són coses, ja que senten i pateixen.

Gràcies a persones i entitats que tenen sensibilit­at vers el patiment dels animals, s’estan posant de manifest pràctiques que potser en altres èpoques es podien veure acceptable­s i que ara no ho són.

A poc a poc, la societat es va sensibilit­zant en la protecció animal. Però queda molt per regularitz­ar. Tenir en compte la sensibilit­at animal és fer una societat conscient del patiment animal innecessar­i.

Moltes d’aquestes veus veuen en la tauromàqui­a una pràctica del tot fora de lloc i temps i, per tant, només apta per ser abolida. Al llibre La vegetarian­a, de l’escriptora Han Kang, la protagonis­ta és capaç de posar-se a la pell dels animals quan són a l’escorxador, cosa que li canvia la manera de viure.

E.I. RODRÍGUEZ PITARQUE Torroella de Montgrí

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain