La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Repassa la llista de despeses amb la targeta de crèdit. S’apunten a un partit. 2 Que no té ni reté cap mena d’informació. Posa els canalons al forn per torrar-ne la cobertura. 3 Guàrdia Civil. Parres. Pinyol. 4 Apressar. Digeria. Agitem el pot. 5 Mol·lusc amb closca. Tripaire. 6 Truja decapitada. Els gargalls més dolorosos. Tancada fa puny. 7 Dues escales de pintor obertes, de perfil. DS des del punt de vista diví. Rudes sense cap ni peus. 8 La més vibrant de l’alfabet. Peça de ferro que es fa servir per ajuntar objectes. Comença a ser uvular. És quan besa que perd el cap.

9 Rees escuades. Portes que poden ser de paper. Fluor. 10 Fantasma com el que persegueix Hàmlet. El peix més religiós. 11 Substància que es fa servir com a adob del cutis. Fibrocimen­ts. 12 La nota més vàcua. Petita com la polla camacurta i ballarica de l’embarbussa­ment. Nois.

13 En un cert sentit, dirigiré un grup. Antic reconeixem­ent d’un dret.

14 Mares massa condescend­ents amb un fill. Fragments de carretera.

VERTICALS 1 Exteriorit­zat la hilaritat. Embellirem, ornarem amb arreus.

2 Travessa mots com aquests que llegiu aquí en horitzonta­l i en vertical. Globus com el terraqüi.

3 S’acosta, baixa. Gasejo les vocalistes i fugen. Protuberàn­cia de camell. Art no religiós. 4 Emprenyada amb una cantaora molt famosa. Sortia.

5 Transpirar­à ara i aquí. Conjunt de tropa d’un cos armat que no es pot pas pagar amb visa. 6 Comença a sentir-se adinerat. Inventant del no-res. Ho coguis sense vocalitzar en cap moment. 7 Aquestes mostren un clar menyspreu per la religió. Poca-vergonya especialit­zat en relacions a tres bandes, el que en francès coneixen com ménage à trois. Est. 8 Descreguda. Aquest és un prestamist­a amb una certa vocació explotador­a. Sempre passa per damunt del rei. 9 Fluor. Sotmetia una melodia al jou del metrònom. Agitem el gas. 10 M’ho inventaré del no-res. Grinyolant com un coiot.

11 Fatigat. En un cert sentit, ho faci servir. Alçar un monument. 12 Diu que perd el cap. Comença a operar. Separa alguna cosa d’allò que està enganxada. 13 Interrogra­cions emprades com a figures retòriques. Tenim un cert afany per visitar la capital de l’Índia. 14 Clava pals al costat de les tomaqueres. Les parts interiors de les nanses de pescar, per on entra el peix.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain