La Vanguardia

Còrsega i Catalunya

-

Marina Oms (“El cas de Còrsega”, 10/I/2018) exposa que el Govern francès no és com l’espanyol, ja que el primer sí que negocia amb els corsos. En canvi, l’espanyol no vol fer-ho amb els catalans. Jo crec que en el cas de Catalunya hi ha tres coses a tenir en compte: 1) El nivell d’autonomia de Catalunya és tan alt que en molts àmbits l’Estat gairebé ha desaparegu­t. 2) Més de la meitat de la població catalana se sent espanyola. 3) Malgrat la importànci­a dels fets anteriors, l’independen­tisme català s’ha mogut darreramen­t ignorant-los. És a dir, ha actuat com si la Catalunya que se sent espanyola no existís.

Jo crec que si el Govern català hagués tingut un full de ruta més realista, el Govern central hauria pogut tenir una voluntat més negociador­a. I crec que aquest és el nucli de la qüestió.

Resumint i contestant a Marina Oms, Còrsega en el seu desig de negociar no aspira a trencar amb França, ni tan sols a una autonomia com la catalana. Jo crec que el Govern català, ignorant la llei, sembla que buscava més la confrontac­ió que el diàleg. I crec també, contradien­t l’autora de la carta esmentada, que davant d’una provocació com la que tots coneixem, i davant l’enorme transcendè­ncia de les aspiracion­s, qualsevol estat Europeu hauria reaccionat.

M. MARTÍNEZ MARTÍNEZ Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain