La Vanguardia

Cal generosita­t

-

Era més que previsible el no de la CUP a investir president Jordi Turull. Ho havien advertit i nosaltres tossuts que tossuts quan els de la CUP el que no són és ser imprevisib­les. Ara tenim dos mesos per endavant i només ens pot salvar de caure en mans dels unionistes la generosita­t dels que tenen la clau per deslloriga­r l’embolic en què ens trobem i alhora no ser esclaus dels intolerant­s.

La generosita­t és del tot necessària, diria que d’obligat compliment: renunciar a l’escó per no dependre de la CUP. Em dol, em fa mal la paraula renunciar, però més mal faríem al país anant a unes eleccions plenes d’incerteses i d’interrogan­ts. Diputats que han renunciat a l’escó ho han fet segurament dolguts per la situació que viu el país sota les urpes d’un Estat dictatoria­l, un Estat neofranqui­sta que s’ha penjat el rètol de democràtic.

Estic convençut que independen­tment de qui sigui el president, el 155 no se’l deixaran perdre, subliminar però desgraciad­ament el mantindran ben viu. El problema és una qüestió de números, sumem i deixem fora del pacte els de la CUP, si no, no ens en sortirem.

Si en la vida hem hagut de renunciar a moltes coses per mantenir la flama de la supervivèn­cia i de la tolerància, per què no podem fer-ho pel nostre país? PERE MANUEL GIRALT PRAT Sant Just Desvern

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain