La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Grata en fred. Pegàveu els avellaners amb intencions recol·lectores. 2 Edicte del tsar rus. Faci confiança en la Fórmula 2. Moixons amb ressons alemanys. Escaire. 3 Alcen sense vocalitzar. Isolen. El cor de l’anomenat esplín. 4 Veïns de lituans i estonians. Destreses ben remunerade­s. Parella de romans. 5 Paradisíac­a. Netegen. 6 Mesures del més auri de tots els reis. L’estil natatori que permet adquirir més velocitat. Ros no oxigenat. 7 Associació d’artistes joves.

Ressò literaturi­tzant. Calci lluny del gos. Al bell mig del mur. 8 Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. Caixa de pi. Tibades. 9 Tonalitat. Obres de teatre. Ho elaboraré de manera ben musical. 10 Ho embelleix per no dir que té diarrea. Aneu perdent la frescor. 11 Estableixi­n un llarguíssi­m reguitzell de tasques. Moviment de banderes. 12 Ama en desordre ordenat. Protectors inferiors de les parets contra els embats humits dels motxos. Greix que algunes empreses han traslladat fora de Catalunya.

13 L’arc dels ulls. Emblemes de Dionís i dels seus sàtirs i bacants consistent­s en bastons plens de grops i fulles de parra. Sol precedir tot el que li posen al darrere. 14 Bo. Pastís de pasta de farina farcit de brossat. Ho clavi perquè no es mogui.

VERTICALS

1 Fem rínxols. T’ho miris des de dalt estant. 2 Aconseguia arribar fins a la porta. Ho embellirà. 3 Condició que inclou una aura al voltant del cap de l’interfecte. Faci rodolins a Rímini. 4 Cues d’ànecs. Banderes brandades. Sense ficció. 5 As. Píndola que remet a na Marie Brizard. Benaurats èsters de l’àcid úric. Mig centenar. 6 Tresor públic. La lletra grega més explosiva. Jota líquida que circula des dels temps grecs. 7 Pot ser de cotó o de Twitter. L’accés a l’accés. Esment a una casa sumptuosa. 8 Dos pronoms febles que fan color. Giravoltem tot eructant. Forn sense tapa. 9 Ens cal per respirar. Vagarejo tot equivocant­me. Neteja un terreny amb la voluntat d’instal·lar-hi un pessebre. 10 Extrem d’algunes coses més o menys dures que es poden partir fàcilment. Hi aplico manetes. 11 Moixó. Sense número. Terme provinent d’una tribu africana que ha acabat designant una certa tendència a la brutalitat. Sense ficció. 12 Vasos de qui no vocalitza. Extrets de lletuga preparats amb el suc de la tija, sense depurar. Iode. 13 Est. Pietoses com les pires que no vibren. Instal·la un monument al terra. 14 S’ho mirin. Ho feu servir a la manera de l’Alt Urgell. Ajuntà.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain