La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Presidiren l’agonia de Jesucrist. Tinguéreu. 2 Objectes de l’enteniment a la filosofia de Kant, per oposició als fenòmens. Repartint fusells. 3 Comitè de defensa de la mediocrita­t. Bellugues. Empremta que deixa qui vol tenir seguidors. 4 Que provoca ganes de practicar sexe amb Stanley Kubrik. Et fatigues. Han perdut la porteria de rugbi. 5 Èster de l’àcid oleic. Molt destacats. 6 Est. Ho embellim. Greix típic dels sagitari. 7 Gat mallorquí que fa pensar en Terenci. Entretingu­da com ella sola. Agermana finalment l’home hàbil amb el mòbil i el seu automòbil. 8 Inaudit que no es refereixi exactament al poble esquimal. Deprimida i capcota. Iode.

9 Acaba sense as. Transpiris per tots quatre cantons. Barrina grossa.

10 Banc d’arena que es forma en la desembocad­ura d’un riu. Hi posen manetes. L’article ponentí. 11 Geli en absència dels cinquanta. Arbre de tauròfil. Reposaves amb les teves cares. 12 Pal de bandera a subhasta. Ho apunta al pentagrama. Tigres sense ires. 13 Res no és. Rovelli, en un cert sentit. Provocà badalls amb la seva disquisici­ó sobre Averrois.

14 Agafadors. Flotaries entre alzines.

VERTICALS 1 Ho afegim a la llista del supermerca­t. Defecarà. 2 Concreció de poc volum. Que es poden percebre acústicame­nt. Nitrogen.

3 Segueixin un full de ruta amb banda sonora de Peret. T’ho miris fixament. 4 Principi immaterial. Aquesta és excessivam­ent atramuntan­ada en les seves decisions. Volem el cap d’Adenauer. 5 Llengua com l’àrab o l’hebreu. Palmereta. Fumis sense deixar rastre. 6 Comença a tenirne nocions. Ho rosegui. Universita­t Atlètica de Xipre. 7 Tres que hisseu. Comença a estar enmig de tot. Gos carregat de passatgers del gènere insecte. 8 As. Ens submergíem en la vida onírica del gramàtic. Na Yoko fent contorsion­isme. El primer de tots. 9 Gall tot escuat. Peixos semblants a l’anguila, d’ulls petits i boca minúscula. Al nord de Tarragona.

10 Esgarrapen. Obri les finestres perquè tot es ventilés una mica.

11 Radiades. Xinès tot escuat. El metall més noble de tots els tresors.

12 Quan és penat dorm de cap per avall. Ric que viu entre luxes desmesurat­s. Y. 13 Es lligui amb una promesa. Content i feliç. 14 Estri. Relatius a l’esquelet i no pas al lleure.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain