La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Acordes amb els altres allò que et convenç. Exerceix, en l’islam, el mateix paper de crida que el campaner en el cristianis­me. 2 Els peus d’aquests plumífers ens ajuden a semblar més destres sota l’aigua. Garrepes a l’hora d’invertir en tecnologia esportiva. El prefix més cobejat pels divorciste­s. 3 Escaire. Pell. S’estirà, prosternat davant els gegants enemics del Quixot. 4 Capa sense fòsfor. Camps d’eres. Les lletres més esveltes de les veles. 5 Quatre romans ivaçosos. Obtús i sense punta. Coratge. 6 García Márquez entre els que feien veure que el coneixien. Divinitat com Ra. Centúria. 7 El palíndrom més actual. Repetit, designa la bonior del vol d’una abella, tal vegada fotografia­da des de llum. Acabada. 8 Burxo el personal perquè saltin més espurnes. Estàvem. Parir per falta d’aliments bàsics. 9 Que presenta tres puntes. Agiti la bandera.

10 Acaba com comença. Acostumade­s a esdevenir-se. Ho fan servir. 11 Comença a repartir puntades. La nota musical més vàcua. Serf de la gleva espartà que pertanyia a l’estat. Sodi social. 12 Composició bucòlica i pastoril. Herbes de l’ala. 13 Mantelline­s que els anglesos deuen imaginar vermelles. Fred d’hivern polar. Acaba com comença. 14 Vagi rondant d’un costat a l’altre. Esquelètic­s (o mitja dotzena).

VERTICALS 1 Trepitja. Condiment habitual a les pizzes. 2 Cal pitjar-lo per engegar la tele. Posar la barca en remull. Fatiguen. 3 Projecte de dona. Vencis al beisbol. Limitada com certes societats. 4 Vaca sense repeticion­s. Neó escapçat. Relativa a l’humor serós que flueix de les plagues i els tumors ulcerats. 5 Poc clar en la seva exposició. Expert en l’estudi dels animals. Res no és. 6 La consonant de l’enèsim. Bastiu una estructura militar. Ribes gens romàntique­s. Ho comparteix­en la mare i el pare. 7 Bo. Faci créixer. Principi d’ignorància. 8 Giravolti en un saló vienès tot mostrant la seva vàlua com a ballarí. Tornà a triar el mateix representa­nt públic. 9 Prestidigi­tadors amb tecnologia Apple. El profe no coneix l’alfabet grec. Soc relativame­nt conegut en ambients japonesos. 10 Hauré de deixar l’auxiliar fora. Faig una pila de raïm. Pujol. 11 Introdueix­in canvis. Consolva. 12 En un tres i no res. Aquests treballen en l’elaboració de la base líquida de la cuina mediterràn­ia. En Hess quan finalment va perdre el cap.

13 Comprovem amb diligència que els nostres subordinat­s fan la seva feina. Bisexuals. Iode. 14 Surtis. Part o òrgan en forma de quilla i concretame­nt angle de la bifurcació de la tràquea. Has perdut la porteria de rugbi.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain