La Vanguardia

Millorem ja Sants

-

Sóc viatger habitual de l’AVE de Girona a Barcelona (i viceversa), i també vaig sovint a Madrid. Els trens estan molt bé: còmodes i nets, i el servei és quasi impecable: puntualita­t i rapidesa. Bé, el tren a Girona tarda molt més del que hauria de tardar, però acostumats al que teníem abans, és una joia.

Les estacions són una altra cosa. La de Girona, de baixa qualitat, freda, incòmoda, sense serveis. Suposo que com que ens hi acabarem acostumant, a ningú li preocupa que no hi hagi ni bar ni cadires, ni quiosc, ni cap comoditat.

A Barcelona, més enllà de la mala qualitat de les instal·lacions, un dia tindrem un disgust. Si a Girona la falta d’inversió no es nota gaire en termes de seguretat (tot i que n’hi ha manca), a la capital un dia potser lamentaran el retard en la millora de l’estació de l’AVE de Sants, i això que pot posar en perill la seguretat de moltes persones cada dia.

A una andana s’hi poden acumular, al mateix temps, els viatgers de quatre trens, entre els que en baixen i els que hi volen pujar. Al mateix temps, els carretons tripulats d’alimentaci­ó i assistènci­es circulen per l’andana.

Hi ha una sola escala automàtica per sortir-ne i els ascensors no es poden agafar. ¿Haurem de tenir un accident greu perquè es prenguin mesures i es facin les inversions pertinents?

MIQUEL COSTA PLANAS

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain