La Vanguardia

ETA, vençuts i humiliats

-

ETA ha comunicat que es dissol definitiva­ment. El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha declarat de seguida que ETA no es dissoldrà mai i que les forces i cossos de seguretat de l’Estat continuara­n perseguint­los sense descans per presentarl­os davant de la justícia. És la mentalitat castellana, “vençuts i humiliats”.

En tota guerra soterrada i de terrorisme, hi ha faltes pels dos bàndols, serà més d’un costat que de l’altre, acostuma a ser així, però no hi ha mai un bàndol net de culpa. A Espanya ETA va matar molta gent que no tenia res a veure amb el conflicte, com va ser la matança d’Hipercor de Barcelona, però també l’Estat va matar i torturar, com va quedar demostrat en el cas GAL, gent que moria d’accident saltant per una finestra d’una comissaria i coses així. Al País Valencià l’extrema dreta, amb la complicita­t de la policia i la judicatura, va quedar impune de les bombes posades contra Joan Fuster i els assassinat­s de Miquel Grau i Guillem Agulló, i podríem seguir amb una llarga llista de fets condemnabl­es, que com que els feien els serveis de l’Estat s’hi tirava terra a sobre.

Mantenir els presos d’ETA allunyats dels familiars és venjança pura i dura, d’això també en tenim una trista experiènci­a a Catalunya. És curiós com Zoido no dóna per tancat el tema dels morts per ETA i en canvi el Govern del PP i els partits que li donen suport donen per tancat el tema dels morts per la dictadura.

No tenen ni un borrall d’humanitat!

JORDI LLEAL I GIRALT Badalona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain