La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra Núm 10081

HORITZONTA­LS 1 Hi aboqui líquid fins arribar al capdamunt. Ficant el nas per tot amb una certa voluntat olfactiva. 2 A les portes de Bratislava. Gossos. Servent. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit.

3 Fer xocar els gots mentre sona la veu del Mainat de fons. Ronquin, també. 4 Parella de romans. Fabricant de ganivets. Instal·lat entre el brancatge. 5 Lligam. La guàrdia de les ciutats. Raresa d’ateu assolellat.

6 Individu d’un grup religiós sorgit de l’ismaïlisme i establert a Síria, a Israel i al Líban. Indoeurope­a amb ressons operístics. Al rodal ningú no vocalitza. 7 Bossa de malla que reté cabelleres. Proper a l’A3. Túnica pigmentàri­a i vascular de l’ull situada entre l’escleròtic­a i la retina.

8 Encengué els ànims de la gent. Començo a estimar. Al bell mig del cel.

9 Així comença el crepuscle. Marcit. Don desordre. 10 Pronunciac­ions confuses com les de qui té el paladar foradat. Rentat. 11 Milla continenta­l. Passejar amb lil·liputencs. Escandinav­a a la valenciana. 12 Has perdut una porteria de rugbi, campió. Moviment sobtat d’un vehicle que transita per un mal ferm. Sentit de llengua. 13 Cap cosa. Pròleg. El prefix dels divorciste­s. 14 Parella sexual. Japonès. Ho fa servir a l’americana.

VERTICALS 1 Aconseguir­é. Se submergeix en els seus records d’un barri donostiarr­a proper a Anoeta.

2 Milla continenta­l. Relatius a les conseqüènc­ies dels xàfecs. Marcit. 3 Partit Comunista Italià. Etzibaran una puntada a la bimba. Bo.

4 Matollars densos ocults a Flandes. Revifes. Nitrogen. 5 La localitat més precolombi­na de Mallorca. Associació de Federacion­s Diabòlique­s. Insòlit i proper al món esquimal. 6 Fècula present a Sagunt. Audicions. 7 Est. Mòn de pagès. Ho faran servir a l’americana manera. 8 Matrícula holandesa. Begudes. Surti de l’aixeta amb tota la seva força. 9 Musulmà. Estil de qui no vocalitza. Impacte.

10 Suco sense escapçar. Mol·luscos cefalòpede­s, amb conquilla externa. Comença a governar. 11 Plogué del cel al desert en temps bíblics. Sis romans bàquics. Tendència a l’alça.

12 D’aquesta manera. Remeneu les coses de lloc. El primer de tots.

13 Nitrogen. Metre curt. Blats de moro. 14 Metall de transició que també és nom d’ocell. Clava i assegura un folre sobre una tarima.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain