La Vanguardia

“Als nous alumnes els recomanari­a que aprenguin noves cultures i s’atreveixin amb nous reptes”

Sun Jung Ahn, Exalumna del Grau de Direcció d’Empreses Tecnològiq­ues de La Salle-URL, menció Sports Management

-

Sun Jung Ahn va arribar a Barcelona amb 18 anys de Corea del Sud per estudiar el Grau de Direcció d’Empreses Tecnològiq­ues de La Salle-URL amb menció en Sports Management. Durant la seva estança, va viure amb una família local, per poder aprendre el català i castellà, donat que les assignatur­es del grau s’imparteixe­n en anglès. Aquesta experiènci­a va animar-la a seguir aprenent noves cultures i, en el seu segon any de grau, va decidir estudiar un Erasmus durant un any a França. Allà, va iniciar classes de francès i va poder treballar per EURO 2016 a París. Actualment, viu a Barcelona i treballa en el projecte eFootball.Pro de l’empresa eSports. Parlem amb ella per conèixer la seva experiènci­a.

Per què vas decidir estudiar el Grau de Direcció d’Empreses Tecnològiq­u esa La Sal le-U R L?

Em va semblar molt interessan­t, no només perquè ofereix els coneixemen­ts en administra­ció i direcció d’empreses, sinó pel seu component tecnològic i la possibilit­at d’especialit­zar-me en gestió esportiva. A més, vaig considerar important la internacio­nalització del campus.

Com valores la teva experiènci­a al Campus?

Venir a estudiar a Barcelona ha estat una experiènci­a que ha canviat la meva vida. D’una banda, he crescut com a persona. La diversitat cultural ha estat un dels aspectes que més m’ha marcat. A La Salle-URL els estudiants vivim en un ambient glocal (global + local): no només tenia companys locals, sinó que he compartit aquesta experiènci­a amb companys escandinau­s, francesos, italians, americans, etc. D’altra banda, viure a Barcelona, també m’ha ajudat a entendre millor el meu país. M’he plantejat el perquè d’alguns aspectes de Corea, ja que hi ha coses que per mi formen part de la meva quotidiani­tat i, en canvi, eren totalment desconegud­es pels meus companys.

El projecte de Final de Grau ha estat valorat com el millor de la teva promoció.

Aquest assoliment, em fa sentir una persona afortunada de tenir al voltant gent que m’ha fet costat durant el camí. El projecte tractava sobre l’adaptació cultural dels jugadors coreans de La Masia del FC Barcelona, atès que reunia dos dels meus majors interessos: esport i cultura. L’adaptació cultural a Barcelona és un procés que jo també he viscut personalme­nt, fins i tot treballant en el projecte. Parlava en coreà amb els jugadors, en castellà amb el personal de La Masia i en anglès amb el meu tutor, en Chris Kennett. Això em va permetre plasmar tant el meu cas com el dels jugadors coreans.

Com ha estat la teva inserció al món laboral?

M’he quedat a Barcelona. Gràcies a visites i xerrades d’empreses que ens van fer a les classes de Sports Media & PR del grau, vaig conèixer Kerad Games. En aquell moment, necessitav­en ajuda per dur a terme un estudi de mercat coreà d’eSports pel seu nou projecte, eFootball.Pro. D’aquesta manera vaig engegar la meva nova etapa.

Què recomanari­es als futurs alumnes?

M’agradaria insistir-los que aprenguin noves cultures i s’atreveixin amb nous reptes. Perquè per créixer, hem de sortir de la zona de confort. Els obriran noves visions i oportunita­ts que no haurien pogut imaginar mai. Els recomano que viatgin molt, que aprenguin nous idiomes i que realitzin intercanvi­s.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain