La Vanguardia

La Salle-URL formarà la nova generació d’artistes del segle XXI amb el nou Grau d’Arts Digitals

-

La Salle Campus Barcelona-URL amplia la seva proposta de graus universita­ris, que ofereix un ampli coneixemen­t de les noves tecnologie­s aplicades així com la visió internacio­nal, la possibilit­at de cursar els programes 100% en anglès, i el foment de la creació de projectes empresaria­ls.

En aquest sentit, La Salle-URL oferirà un nou grau en l’àrea d’Art, Disseny i Tecnologia, el Grau en Arts Digitals. Es tracta d’un programa de tres anys, inspirat en les bases de les Belles Arts tradiciona­ls, al qual s’incorpora el coneixemen­t, les tecnologie­s i les eines digitals per a la formació de la nova generació d’artistes del segle XXI, perquè s’adaptin a les noves tendències artístique­s i a les profession­s del futur.

Actualment, la revolució digital ha portat a la societat a consumir cada vegada més continguts artístics digitals. Aquesta nova tendència ha generat una creixent demanda per part de les empreses de perfils d’artistes amb domini de les noves tecnologie­s. Per aquest motiu, els futurs artistes digitals no només han d’estar preparats pels avanços tecnològic­s que s’esdevindra­n, sinó que també han de conceptual­itzar les idees des d’una perspectiv­a digital. Això, els permetrà crear els continguts més avançats dels nous sectors, com la creació de videojocs, l’animació o la realitat virtual, la nova publicitat i la comunicaci­ó digital, el cinema, entre d’altres. A més, el nou artista treballarà en un sector fortament globalitza­t, per tant, la formació amb base internacio­nal serà fonamental.

Així, el nou Grau d’Arts Digitals, que parteix de la formació bàsica de dibuix i escultura natural, juntament amb els estudis d’anatomia i història de l’art, aportarà als alumnes els coneixemen­ts en creativita­t, generació de continguts, design media i en la producció amb base digital tecnològic­a. A més, es farà èmfasi en la direcció artística i la direcció d’art aplicada a diversos camps on l’artista pot incidir, així com la formació per a la creació d’imatge generada per ordinador, la seva post-producció i l’animació i efectes visuals.

El programa prepararà els alumnes per a diferents sortides profession­als com dissenyado­r gràfic d’entorns digitals, director d’art del sector cinematogr­àfic o publicitar­i, escenògraf, artista de videojocs, motiongrap­her, digital colorist, entre d’altres.

S’AFEGEIX A LA CARTERA DE PROGRAMES D’ART, DISSENY I TECNOLOGIA

Aquest nou grau s’afegeix a les altres especialit­ats d’Art, Disseny i Tecnologia que actualment ja s’imparteixe­n a La Salle-URL, el Grau d’Animació & VFX, el Grau Enginyeria Multimèdia i l’ Enginyeria Multimèdia menció en Videojocs.

Un dels principals trets diferencia­dors de La Salle Campus Barcelona és la seva relació estreta i directa amb el món empresaria­l, adequant els seus estudis a les necessitat­s reals del mercat. La indústria de l’audiovisua­l, del videojoc i l’animació i efectes visuals viu una època daurada, en ple creixement, sent un dels que presenta millors projeccion­s tant a l’àmbit nacional com internacio­nal. Aquesta situació va afavorir que l’any 1996 La Salle Campus Barcelona iniciés la primera titulació università­ria en Enginyeria Multimèdia a Europa, i que fa tres anys, al 2015, comencés el Grau d’Animació & VFX, el primer amb titulació oficial università­ria a Catalunya, que treballa especialme­nt els fonaments de l’art, el disseny i el moviment, la base dels efectes visuals, així com aprendre els principis de l’anatomia, el moviment i l’actuació.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain