La Vanguardia

L’essència de la Rambla

-

Temps era temps un barceloní se sentia orgullós de tenir a la ciutat un passeig ple de flors, comerços de barri, artistes i olor de Mediterran­i. Aquesta sensació s’ha expandit i ens ha fet compartir el passeig a escala mundial, mentre que els de la ciutat ens hem quedat a la cantonada.

Es tracta d’una via per la qual passegen cada dia unes 240.000311.000 persones, i on els barcelonin­s sembla que hi siguem l’anècdota. I sí, tots estem d’acord que el turisme ha devorat l’espai i ha alterat la seva dinàmica econòmica i social, i per això tots hem demanat un canvi.

Arriba tard, però la reformulac­ió definitiva sembla que arriba, i l’expectativ­a està servida; cadascú mira pels seus interessos i segur que no està sent fàcil trobar un equilibri que convenci la majoria d’implicats. L’equip interdisci­plinari Km_Zero es va escollir per concurs públic, i és d’agrair el seu treball sense pausa en una mena d’oficina oberta a la ciutadania. S’ha pogut obtenir la benedicció d’interlocut­ors com l’associació de comerciant­s i veïns Amics de la Rambla i altres entitats, tot i que des d’alguns sectors com el de la restauraci­ó o els quioscos encara tenen dubtes.

Jo, com a barcelonin­a enamorada de l’essència de la Rambla (o de la idea melancòlic­a del que havia estat), miro amb recel les propostes, però visc amb ganes el canvi. Per mi és important que es vetlli per la gent dels seus barris i de la ciutat; que, si pot ser, s’allunyi una mica els turistes, i que l’essència inicial de la Rambla es pugui tornar a respirar.

JÚLIA FANECA SÁNCHEZ Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain