La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Peces tubulars no explosives que serveixen per adornar treballs de passamaner­ia. Disposo un terreny de sorra en monticles. 2 Arc format per l’encreuamen­t de dos arcs de mig punt. Obertures de finestres per evitar que faci pudor de resclosit. 3 Corda gruixuda i molt forta. Eludim. Dos menys zero. 4 Al nord d’Itàlia. Ho lluita a través dels tribunals de justícia. La reina de l’hipòdrom. 5 Amanseix. Mortal. 6 Calcula les conseqüènc­ies que poden tenir els seus actes, abans d’anar-hi. Perseguide­s pels llobatons en tots els agruments escoltes. Est.

7 Escaire. Col·locar mercaderie­s l’una damunt de l’altra. Institut Administra­tiu Superior. 8 Oboè escuat. Infusions. Mot anaeròbic. 9 Pluges que cauen del cel i alimenten. Arrelo. 10 Remou els troncs per fer revifar el foc. L’adverbi més onerós. Hi posin agafadors. 11 La teva. Fullaraca del pi. Daltabaix sorrenc. 12 Explica històries sota l’auspici rodolinair­e de Larra. Exerceixi el seu dret electoral. La part davantera d’un

avió. 13 Casa pairal que ha donat grans moments de glòria al Barça. Mesura superficia­l agrària correspone­nt a la superfície que pot ésser sembrada amb una faneca de gra.

14 Llum d’excursioni­sta nocturn. Relatiu a les costelles.

VERTICALS

1 Tocà vores a casa d’un parent. Arruïnat per un tafur fins a l’extrem de la misèria. Molt famós.

2 Remenar. Sotmetre una pell a l’acció d’un bombo. 3 Ànim de perdre el cap. La matèria que expel·leix el nadó en la seva primera defecació. Em caso encaputxat. 4 Deformava l’esfera. Causin lesions a la manera de Job. 5 Sodi social. Matèria que no es mou. Al final, l’èster de l’àcid úric més benaurat. 6 Eixerits. Part vegetal que envolta les fibres de lli i de cànem. Acaba com comença.

7 Temps mort en el joc del bàsquet. Ratllades com la cansalada. En Capone. Comença a florir. 8 El peix de l’assaig. Agafava fort algú per ballarhi. 9 La pizza ho és. Pica de pedra que serveix per a donar de menjar als porcs. 10 Ho comparteix­en la mare i el pare, encara que estiguin separats. Embolica. El prefix religiós que dona nom a un nen dibuixat.

11 Privà algú del seu càrrec. Els andorrans regeixen els municipis.

12 Pujo tot i trobar que no té ni cap ni peus. Embruti la selva vietnamita amb napalm. Agitat, el suc. Comença a atribuir-s’ho. 13 Concreció de poc volum. Preocupada. 14 En major o menor mesura, és al firmament. El punt cardinal del món eslau. Batalla en què tothom es mulla.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain