La Vanguardia

Política de baix nivell

-

Fa pocs dies, en una entrevista a TV3, l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas va deixar molt clar que el trasllat des nostres presos polítics a presons catalanes depèn únicament i exclusivam­ent de la direcció general d’Institucio­ns Penitencià­ries, és a dir, del Ministeri de Justícia. Per tant, no són els jutges els que no volen fer trasllats, sinó que no poden.

Tots els inculpats relacionat­s amb la corrupció política, bàsicament del PP, ingressen a presons properes a casa seva. És el cas dels Bárcenas, Correa, Crespo, González, etcètera. Fins i tot es diu que si algun dia Iñaki Urdangarin ingressa a la presó, ho farà a Vitòria o Sant Sebastià, per estar a prop de casa els seus pares.

Què passa, doncs, amb els presos polítics catalans que estan en presó preventiva a Madrid, a 600 quilòmetre­s de Catalunya? Per què no els poden traslladar? Què passa amb el dret dels seus fills a veure sovint els seus pares?

El ministre de Justícia pot ordenar-ne el trasllat quan vulgui, però no vol. Ni per raons humanitàri­es.

De què tenen por? Que els catalans rebels ens aixequem en armes per alliberar-los?

Fa riure, per no plorar. Com han arribat a ser tan cruels i insensible­s?

Espero aviat una nova situació política en què el respecte, la prudència i la intel·ligència siguin la norma en democràcia.

DIONÍS LÓPEZ

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain