La Vanguardia

Dones atletes

-

Com a ampliació a la carta de M. Pucurull (“Dones i atletisme”, 3/VI/2018), el 1958 tres entitats barcelonin­es, el Club Hispano Francès, el CG Barcelonés i el CA Linterna Roja (del qual jo era president), vam formar les respective­s seccions d’atletisme femení. A l’inici, els cuidadors de l’estadi de Montjuïc ens van habilitar un vestidor per a les noies, però algú ho va denunciar i es van veure obligats a prohibir l’entrada de les atletes.

A partir d’aquí va començar un llarg pelegrinat­ge amb instàncies i visites a la Federació Barcelones­a d’Atletisme i l’Ajuntament de Barcelona per aconseguir l’autoritzac­ió perquè les noies tinguessin un vestidor. Va costar, però ho vam aconseguir.

Ja teníem el primer pas, però com que la federació no organitzav­a competicio­ns femenines ens les fèiem nosaltres mateixos, encara que més que competicio­ns eren entrenamen­ts conjunts.

El primer Ajuntament que va organitzar un festival amb competicio­ns femenines va ser el de Terrassa l’any 1962, i el primer festival internacio­nal amb participac­ió femenina el va organitzar la ciutat de Vigo. Com a anècdota, el nostre club va facilitar els xandalls perquè les atletes de la selecció Barcelonès, formada per noies de les tres entitats pioneres, poguessin sortir a la desfilada inicial ben uniformade­s.

D’aquesta llavor sembrada fa cinquanta anys m’han sorgit els fruits de què avui gaudim. JOSEP FONTBUTÉ MARTÍNEZ Suscriptor

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain