La Vanguardia

Anar amb tacte

-

Fa la sensació que els nous governs, tant el central com el de la Generalita­t de Catalunya, permeten albirar que pot haver entrat una alenada d’aire nou, amb perspectiv­a que millori l’encaix de Catalunya dins d’Espanya. Hi ha, però, un nou ministre que, en comptes de parlar de solucions, es dedica, com sempre ha fet, a llançar invectives contra els que ens considerem independen­tistes.

Les declaracio­ns: “S’han de recosir les ferides produïdes, però abans cal desinfecta­r-les” i –una altra de molt recent– “Catalunya està a punt d’un enfrontame­nt civil” no ajuden gens a anar en la bona direcció. Tot i que no sorprenen, coneixent bé la persona que les ha pronunciat.

Som molts els que ens considerem independen­tistes, i per això no admetem de cap manera que ens hagin de “desinfecta­r”. Ens sentim pacifistes integrals, de tal manera que ens produeix repulsió en el seu grau màxim només sentir pronunciar o veure escrites les paraules “enfrontame­nt civil”. Creiem que és innoble portar-les a col·lació quan estem immersos en uns fets caracterit­zats per un pacifisme modèlic total. Potser ens fa més mal això a les persones nascudes abans de la Guerra Civil.

Crec que s’ha de tenir molt de tacte a l’hora de fer declaracio­ns. Sobretot per part de persones que exerceixin càrrecs importants en els governs.

ANTONI TRIOLA I TRENCHS Subscripto­r

Mataró

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain