La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10120

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Que provoca un gran cansament en el pobre obès que passeja el pequinès. Poseu la barca en remull. 2 Plantes herbàcies omnipresen­ts a les ínsules. Robes de lli cru que es fan servir en la fabricació de bruses d’home. 3 Conductor novell. Feu merlets en una roda metàl·lica amb precisió de rellotger. Castreu amb l’espasa. 4 En Messi, i olè. Que no viu sinó en presència d’oxigen. Si no vols pols, ni t’hi acostis. 5 Principi etimològic. Bru fosc, millor. Mesura una mica laxa de licor. Escaire. 6 Carregat d’informació i criteri, com un ancià mallorquí. Es preocupi de mantenir les millors condicions per a un ou. Presoneres a les àrees. 7 Disculpi. Sentint.

8 Tòrax que no troba el to muscular. Relatius a l’àpex. Xip escapçat.

9 Est. L’Institut d’Estudis Catalans. Actitud semblant a la dels micos.

10 Es marcia com una pansa. Les beceroles alfabètiqu­es. A les portes de Suècia. 11 L’Hug perd la corona. Jocs innocents d’espantar criatures amb absència i irrupcions sobtades.

Cobreixis les barnilles d’un paraigua nu. 12 Escull. Poden ser a l’esquerra o anar al costat dels uns. Mites sense cap ni peus. 13 Associació internacio­nal de treballado­rs. Portaves. El bolet dels ous. 14 Faran un joc combinatiu molt sofisticat. Piqui a la porta.

VERTICALS 1 Descendent­s femenines. Il·lustre i, tanmateix, doblement prostituït. 2 Anvers prosaic. Jornada ciclista. Enverinar, amargar.

3 Malmeto la memòria de la casa de Tudor. Insultin algú d’una manera molt denigrant. Iterar no és estrany.

4 Files sense cap ni peus. Al final, se’n volen delir. Hi és. Nitrogen.

5 De les galtes. Província romana d’ací o d’allà. No és pas de la corda dels sentimenta­ls. 6 Dolor intens d’ossos. Color blau celeste. 7 El camí de l’embriac. Equivocats com alguns dels dies del Ronaldinho. Reposava el cul. 8 Al final avaluo l’absència de na Gardner. El malacostum­a perquè no vulgui fer res més. Cérvol nadalenc. 9 En Capone. Tres que abdiquen. L’adverbi de les parelles.

10 S’avesi a escriure només amb números romans. Setrills d’oli. En un tres i no res. 11 Es dirigí. Divideix en tres parts iguals. Comença a rumiar. 12 Tornen a posar-ho al plateret de la balança. Criatures marines molt relacionad­es amb la fotografia antiga. 13 Substància orgànica que t’adorm com el cloroform. Moral. En un cert sentit, un mico pitit pitit.

14 Habituals. Camini pel carrer tot badant boca.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain