La Vanguardia

Protegir el Turó Park

-

Tots els que coneixem el Turó Park hem anat veient com els darrers anys s’anava degradant. El veïnat de Sant Gervasi i d’altres barris propers fa temps que esperàvem la renovació dels jardins dissenyats per Rubió i Tudurí. Aquesta renovació ha arribat aquest any amb una forta inversió de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Barcelona.

La necessitat de protegir aquest espai amb la seva biodiversi­tat ha portat l’Ajuntament de Barcelona a prohibir-ne l’entrada dels gossos, cosa que ja es fa en altres parcs de la mateixa naturalesa. Aquesta decisió, com era d’esperar, no ha estat mancada de polèmica, però penso que és absolutame­nt encertada. Tothom sap que la presència de gossos ha estat una de les causes principals de la degradació del parc.

Comprenc que els propietari­s de mascotes se sentin perjudicat­s, però en aquest cas crec que la necessitat de protegir el fràgil equilibri dels jardins justifica la decisió, consideran­t, a més a més, l’obertura de la nova àrea de gossos de Piscines i Esports.

A Barcelona hi ha 150.000 gossos, pràcticame­nt un per cada deu habitants. A la ciutat hem de poder conviure tots, però cal regular aquesta convivènci­a amb espais per a gossos i espais comuns, i també amb espais com el Turó Park (o altres parcs) on no es permeti l’entrada de mascotes.

JAUME ROVIRA MARSAL Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain