La Vanguardia

Cases de la Salut

-

El meu pare va participar en la cooperativ­a d’habitatges per a periodiste­s del barri de la Salut, a principis dels anys vint del segle passat. Som quatre les generacion­s que seguim al barri.

L’11 de juny l’Ajuntament va convocar els propietari­s de les cases del barri a una “sessió informativ­a i de debat” en què se’ns va informar que en el termini d’una setmana estava previst votar i aprovar que les cases passessin a ser patrimoni històric i arquitectò­nic, cosa que comporta deures i obligacion­s en els quals es detectaven contradicc­ions entre l’informe dels tècnics i les respostes que es van donar als veïns.

Sobten dues coses. Una, l’opacitat en el procés i la manca d’informació als veïns, a més d’una absència total de participac­ió i debat amb els implicats.

La segona cosa que sobta és la manca de rigor històric. Sembla un error flagrant que es parli de “les cases de periodiste­s de Can Baró”, que no hi han estat mai. Són les cases de periodiste­s de la Salut. Que ara s’adscriguin a Horta-Guinardó, barri al qual pertanyen actualment, tampoc és fidel, ja que fins fa uns anys sempre havien estat de Gràcia.

Com a veïns, l’Ajuntament només ens dona l’opció d’actuar per la via d’apel·lacions, però com a ciutadans creiem que el projecte ha de tenir la correcció històrica que pertoca.

ANA M.ª SAGARRA TORRENTS Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain