La Vanguardia

El Ballet de Catalunya

-

No puc dir que em sorprenen en general les declaracio­ns d’Àngels Margarit que he llegit a l’article de Maricel Chavarría perquè ja fa temps que he esgotat la meva capacitat de sorpresa davant els despropòsi­ts constants pel que fa a la dansa, que veiem any rere any, sigui qui sigui qui ocupi els llocs de responsabi­litat en l’àmbit cultural (“Àngels Margarit posa el Mercat de les Flors a produir peces de gran format”, Cultura, 21/VI/2018).

Però llegir que la flamant nova directora del Mercat digui que una companyia nacional no soluciona els problemes i a la vegada afirmi que cal impulsar la creació de peces grans m’ha deixat totalment atònita.

Qui millor que una companyia nacional de dansa, capaç d’abordar un ampli repertori, donant l’oportunita­t als coreògrafs locals de crear per a ella i que a la vegada sigui referent del nostre país arreu per presentar peces de gran format?

Si us plau, consellera de Cultura, Laura Borràs, Lluís Puig (ara malauradam­ent a l’exili), responsabl­es culturals dels diferents àmbits, reflexioni­n ja d’una vegada i ajudin a la supervivèn­cia del nostre Ballet de Catalunya, que ha engegat amb tan bon peu. El nombrós públic que gaudeix de l’art de la dansa en tots els seus formats ho agrairem. CAROLINA MASJUAN BOIX Vilalba Sasserra

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain