La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Us fiqueu en un tema fins al coll, i més. Tossut com un vedell. 2 Traficant d’esclaus. Anava dalt d’un vaixell i ja no hi va, tot i no haver tocat terra. 3 Pot ser de peix o de bou. Teles gruixudes de cotó en floc que serveixen per a enconxar. En Pedro quan deixa de vocalitzar. 4 És quan neva que res no funciona. Relativa a l’operació de llaurar. Sol precedir totes les condicions. 5 Faré que l’escés d’aigua al terreny de joc s’escorri per canals. Tresors d’elefant. 6 El pilot automàtic de l’existència. La part anterior de la part anterior té un formigueig anglosaxó. Predecesso­r verbal.

7 Mulla perquè no mira. Extensions de terreny on les úniques elevacions practicabl­es són les espiritual­s. Al nord de Birmània. 8 Mena de preu. Comença a aïllar-se. Rostre. 9 Música soul sense capdavante­r. Sal de l’àcid esteàric. Milla continenta­l. 10 Acte de vassallatg­e epidèrmic, concretamn­et de llavis i epidermis. Dolor en els músculs. 11 Llampó. Pastors que es dediquen a guardar ramats de diferents cases, aplegats a la dula. 12 En

Capone. Indicarà algú el camí. Fumis sense deixar rastre. 13 En un tres i no res. El pedal del mig. Inclinada cap avall davant de la vestidura de malla del gladiador romà. Un poema a la pagoda. 14 Moneda emesa pel reis més invocats quan demanem pel lavabo, i no es diuen felip, malpensats, sinó a la dreta. Socarrar.

VERTICALS 1 Omplim d’aigua. Pa i vi oferts al sacerdot abans de ser consagrats, mentre sona l’Obladi Oblada dels Beatles. 2 Que produeixen el tresor líquid de les abelles. Peduncle. Escaire. 3 En Mooglie quan no sabia ni vocalitzar, encara. Es cobreix de pols de tan poc ús com li donen. Fast forward. 4 Emites gens llegendàri­es. Relatius a la via excrementí­cia. Xopo la roba amb un licor d’herbes italià.

5 Li clavaran una bona allisada. Ataquen. 6 Treballara­n amb afany, probableme­nt a l’obra. Groc fosc. Sofre.

7 Iode. Minvat. Capturi. 8 El suborno a còpia de pa amb tomàquet. Escollim. Així acaba la cançó, amb una sonoritat particular. 9 El transport més ràpid per arribar a Montserrat. Sals o èsters de l’àcid elaídic. 10 Relatives a les tècniques del mosaic. Dolor moral, recança. 11 Al nord d’Àfrica. Associació d’organismes terrestres. Deixa d’emetre missatges. Escaire.

12 S’hi arrapa sense vocalitzar. Imposició sobre el desembarca­ment o pas per la riba. Pinyol. 13 Teixit de seda tintada en madeixa, generalmen­t de color negre, emprat per a fer mocadors de coll o de cap, corbates i vestits de dona. Ir. 14 Fes tornar agre. Arreplegar coses escampades.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain