La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 El que firma un contracte d’una asseguranç­a. Feu com les aixetes obertes. 2 Ajudada per la documental­ista. Closos, i gairebé apocats. 3 Es doblegui el colze en baixar del Rolls Royce. Bruta. Casanova bioquímic. 4 El metall més noble. Faré créixer la població de bens (no immobles). Códols amb pomes.

5 Repetir. Coladors per filtrar el gra de la palla. 6 Que fa coses amb la FAES. Desprenent-se d’uns bens immobles a canvi d’uns calerons. Sofre. 7 Ens cal per respirar. Grega capitalina. Om, però amb la capçada més ampla, home! 8 Sort anaeròbica. Receptacle per traginar fruita. Puc perdre el cap per Ucraïna. 9 Aquesta és semblant al sèrum. Marcats al tronc amb insistènci­a aragonesa. 10 Vives fins que les decapiten. Company de replà. Òxid d’itri. 11 El gran Mèxic. Parlat de tu. Arbust del qual s’extreu un oli que era el terror dels nens malalts durant la primera meitat del segle passat. 12 Festins de porc sota els roures. De X, segurament romans. Principi administra­tiu. 13 Tingué una certa tirada. Xafardera. 14 Ho ompliu tot de vegetació amb un posat bíblic. Venut a mida, però car.

VERTICALS 1 Quina mallorquin­a amb arrels de vinagrella, amb aiguardent, sucre i aigua. Tinguéssim una identitat o una posició. La infusió de les cinc de la tarda. 2 Expressari­a la seva hilaritat. Tornem a veure.

3 Ester Diumaró Xargall. El setè art. Tres de Lina Morgan. 4 El sol quan apareix cada matí. Terme nàutic que també rep el nom de drissa. 5 Al capdamunt de l’edifici. Enginyosos a l’hora d’aconseguir el que es proposen. Ajuntat. 6 Una flor a la sandàlia. T’instal·laves entre fulles que no eren pas de paper. Est. 7 Ens cal per respirar. Els insectes del futur. Comença a ejacular. Medalla d’argent en la cursa pronominal. 8 L’arma blanca més kantiana. Adornada amb flors. 9 Formen part de la fe de cadascú. Una merda de gos sota la catifa.

10 L’Stewart més sexi de la història del rock. Destaqui. Vaca tota escuada. 11 S’ho estudien minuciosam­ent. Vàter rudimentar­i que triplica les molèsties de l’usuari. 12 Gall tot escuat davant de gat igualment escuat. Artet de pesca, també. Sol multiplica­r per tres tot allò que li posen al darrere, llevat de si parlem d’un tribunal. Preposició de posició. 13 Principis morals que alguns canvien amb gran facilitat. Agafarà una lletra i l’associarà a una melodia i uns arranjamen­ts.

14 Costums sindicalis­tes. L’home que el porta a l’espatlla resulta ben inquietant. Ajudat (pel sac).

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain