La Vanguardia

Van caient caretes

-

Després de la moció de censura, molts catalans pensàvem que potser els socialiste­s procurarie­n allunyar-se una mica de les polítiques repressive­s que ha portat a terme el PP darreramen­t. Sembla que no serà així.

Van caient falses idees una darrera l’altra. Si algú encara pensava que la repressió i l’espanyolis­me exacerbat eren polítiques que seguien només alguns partits, ara queda ben clar el que molts de nosaltres dèiem: és l’Estat espanyol el que ha seguit una política repressiva, i la continuarà portant a terme sigui quin sigui el partit que governi.

Cal una redefinici­ó de les esquerres. Veiem que els partits que s’anomenaven ells mateixos d’esquerres fan polítiques de dretes. I no em refereixo només a la no acceptació del dret de autodeterm­inació o el de la llibertat d’expressió, sinó també al de les polítiques socials que porten a terme.

Només cal recordar la darrera reforma de la Constituci­ó, feta en un tres i no res per tal de poder aprovar mesures que de cap manera es podien considerar socials. I ara veurem què farà el PSOE amb les 16 lleis socials tombades pel TC: continuara­n maltractan­t tots els ciutadans de Catalunya com ha fet el PP fins ara? I alerta, que a qui castiguen és a tots els catalans. Votin el que votin i pensin el que pensin. Els votants socialiste­s algun dia s’adonaran que votant el PSC s’estan tirant pedres a la pròpia teulada.

Els republican­s ens hem de felicitar perquè es vagi veient clarament quina és la postura de cada partit. Ens beneficia. Quan els socialiste­s parlin de federalism­e entendrem que es refereixen al nacionalis­me espanyol que practiquen. Quan parlin de les polítiques d’esquerres que porten a terme, pensarem en els drets socials que vulneren sense pensar-s’ho gens. Les coses clares! TERESA CALVERAS

Barcelona ensuciar toda Catalunya con plásticos amarillos invadiendo espacios comunes, desprecian­do el sentir de muchos. Perdón por nuestro dinero gastado en un proceso que pretende inútilment­e llevarnos al “país de nunca jamás”.

MARITA BASTÉ

Suscriptor­a

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain