La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10134

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1

Es refereix a la confiança que ens tenim, però també ens fa pensar en els mals moments, quan alguna cosa no rutlla i ens fa mal. Declaració de voluntat amb efectes jurídics, plasmada en un document a fi de bé. 2 Les mou l’ocell per fer el que li és consubstan­cial. Sentiu. Es reunís amb les vocalistes. El número més cobejat. 3 Cinquanta, cent, mil. Copiós, abundant. Institut de Bombers Ditiràmbic­s. 4 Aquesta en depèn. Ho faig amb la caixa forta quan en sé la combinació. Cua sense cap. 5 Comentaris crítics que es fonamenten en l’humor. Segrestado­r a la menuda. 6 Veïns d’algueresos, i ells mateixos. Sento una profunda aversió per les expression­s que inclouen la divinitat. Has perdut la porteria de rugbi. 7 El palíndrom més estrany. Prefix per antonomàsi­a. Un dels elements fàl·lics que pot portar una bona paella. Al bell mig del mur. 8 Sofre. Escandinau de primera instància. Pintes imitant les vetes i els pics del jaspi. 9 Crit d’elevació infantil. Gras per ingesta continuada de cervesa. Fissura longitudin­al d’algunes valves,

VERTICALS

encara que no siguin prerafaeli­tes.

10 Tombar. Aquestes s’excedeixen a l’hora de carregar interessos. 11 Curaré. Conjunt d’estris. 12 Rel agitada. Fosc i una mica macabre. Anís escapçat. 13 Passi a penes fregant. Fer avançar una embarcació amb un bastó molt llarg que toca el fons. Portada dialèctica. 14 Iridi. S’assequi després d’un esforç. La roba del mandril.

1 Lluitis per sortir-te’n. Llançà una idea per veure si milloraven les coses. 2 Nafrar a la manera de Job. Dir la teva, sobretot per Twitter.

3 La mena de treball que associem a les tempestes. Estranys. 4 A vosaltres. Menjar a tot drap. Principi d’identitat.

5 As. Ho facis servir com si fos un marcador d’un set de tenis. Arribat al món sense cap peritatge previ. Al bell mig del cel. 6 Fosc. Deixa anar els ous perquè algú els covi. Et claven una bona allisada. 7 La llibreria Laie en jornada de portes obertes. Una monja a l’ascensor. Els mallorquin­s d’origen hebraic. 8 Fura, també. No és de justícia estar-se sense menjar. Tres del més caparrut. 9 Un romà sol. Ho faci amb la porta per mostrar-se acollidor. El deixi per mort. 10 Manques de raó. Banyega, carregada de doblers.

11 Moixó al claustre. Principi operatiu. Capta nous coneixemen­ts. Rodó, però sense rodones. 12 Ratlli la roba a les set. Construira­n murs per aïllarho tot. Res no és. 13 Iode. Que pateix de pústules a la pell, sense cap relació amb els mussols. Faci perdre l’energia baronívola, en percepció heteropatr­iarcal. 14 Fer malbé. Ho fas servir. La nota musical més lluent.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain