La Vanguardia

Les extraescol­ars

-

Avui, en una societat competitiv­a en què tothom treballa o intenta treballar, tots volem que els nostres fills siguin intel·ligents, facin esports, toquin un instrument o parlin idiomes. I a més han de complir amb els deures, cada vegada més exigents. Em pregunto com es pot fer tot això i que els nens hagin d’anar a l’escola tot el dia i anar a dormir aviat.

No hi ha cap solució màgica, però hem de reflexiona­r de quina manera podem adaptar millor els horaris de les escoles. Atesa la importànci­a d’organitzar l’agenda dels nens si contemplem totes aquestes obligacion­s, penso que hauríem de plantejar un dia a la setmana que fos sense escola per fer activitats esportives, artístique­s i descansar.

El nostre país veí, França, va organitzar la setmana de quatre dies amb el dimecres lliure fa anys. Aquest model sembla agradar a la majoria d’infants, pares i professors, malgrat la dificultat evident per als pares de combinar la feina amb els fills sense classe els dimecres.

Només dimecres amb la tarda lliure podria ser una solució raonable per a tothom? És clar que un canvi d’aquest tipus s’ha d’acompanyar amb un canvi de mentalitat a les empreses, a l’administra­ció pública i a les associacio­ns i centres d’activitats per facilitar-ho.

SÉBASTIEN FOURNEL

Gavà

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain