La Vanguardia

No alimentem l’hidra

-

El feixisme és una hidra, un monstre amb multitud de caps que s’infiltren entre les persones i els pobles. De tal manera que al llarg de la història en podem veure exemples clars, com esmenta Francesc Sagrera (“Memòria històrica”, 29/VI/2018) respecte a la Guerra Civil.

A Europa l’hidra va plantant els seus caps en llocs com el Regne Unit ( Brexit), Polònia o Hongria. I ara fins i tot a Itàlia, manifestan­t-se especialme­nt en el rebuig a l’immigrant, al diferent.

Catalunya, malauradam­ent, no és una excepció. El procés no deixa d’estar infectat per l’hidra. És cert que hi ha polítics a la presó i que això no és desitjable en cap societat democràtic­a, però negant la manca de respecte a les institucio­ns, a les lleis, a la meitat del poble, a escrits com els que defineixen el pensament de Joaquim Torra, no fem altra cosa que alimentar l’hidra. No podem estar contínuame­nt fent referència a l’1 d’octubre com un exemple de voluntat popular i democràcia i molt menys fer comparacio­ns amb fets com la Guerra Civil i el posterior franquisme amb centenars de milers de morts i exiliats.

Jo crec que el poble de Catalunya, i qualsevol altre, ha de tenir l’oportunita­t de definir el seu futur, sempre amb la veritat i no amb entelèquie­s, tenint en compte la voluntat d’una majoria claríssima dels catalans i amb un respecte exquisit per les lleis i les institucio­ns. No fer això és alimentar l’hidra.

G. RODRÍGUEZ ARNAIZ Subscripto­r

Sant Cugat del Vallès

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain