La Vanguardia

El rugbi és femení

-

El campionat d’Espanya de rugbi Sevens de seleccions autonòmiqu­es en edat escolar es va disputar a València el cap de setmana de la revetlla de Sant Joan.

L’organitzac­ió va repartir els dos camps disponible­s de forma senzilla: els partits masculins, al camp 1; els femenins, al camp 2. Un petit detall: el camp 1 té gra- deria amb seients orientats al camp, però el camp 2 queda darrere i cal veure els partits drets, en una sola fila, i a través de la xarxa de protecció. I un altre: només hi ha una càmera per emetre en streaming i és al camp 1.

L’últim partit femení es va convertir en una autèntica final, enfrontant les dues seleccions invictes fins al moment, Madrid i Catalunya. Estava programat al camp 2 mentre al camp 1 es disputaven els partits per decidir del 9è al 12è classifica­t de la competició masculina. Afortunada­ment, un grup de mares i pares, i després diversos responsabl­es de les seleccions, van suggerir a l’organitzac­ió passar el partit femení al camp principal i es va atendre la petició. Aquest fet el que fa visible és la desigualta­t de gènere, tan normalitza­da en la societat.

Confio que tots n’haurem après alguna cosa i que de cara a l’any que ve puguem gaudir d’un esdevenime­nt molt més equitatiu. Rugbi, masculí o femení. Simplement bon rugbi.

HELENA SANDÍN ESTEBAN

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain