La Vanguardia

Sobre el temps de plom

-

Quan he llegit la paraula plom a l’article de Juan-José López Burniol “Temps de plom” (Opinió, 7/VII/2018), no sabia si es referia al temps d’anar amb cautela o bé a un temps de lluita. Ambdues deduccions hi cabien, en la seva anàlisi.

Totalment d’acord amb el fet de responsabi­litzar el Govern central de la resolució del conflicte polític per ser el que té més poder. I que ha mostrat una miopia política imperdonab­le, i una gestió indeguda i impròpia d’un sistema democràtic. Em reservo altres qualificat­ius.

Sobre la ciutadania que se sent desafectad­a i que creu que només sent un país independen­t s’aconseguir­ia la normalitat, cal destacar que aquest grup, potser, no té a hores d’ara una majoria suficient que els permeti plantejar la independèn­cia unilateral, i que l’única opció seria amb un nou referèndum i, a més, vinculant.

En aquest moment de tant patiment caldria alçar les penes de presó preventiva a tots els polítics catalans, i facilitar també el retorn dels exiliats voluntària­ment, deixant sense efecte les ordres de dret internacio­nal de cerca i captura. Tothom a casa!

Si no es generen víctimes amb la repressió política, menys força tindran els seguidors de la CUP i altres persones que se senten víctimes de la repressió judicial i policial, i la fluïdesa de les negociacio­ns podria seguir obviant el temps de plom.

DOLORS DIVÍ ALASÀ Subscripto­ra

Mataró

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain