La Vanguardia

Has de ser dels meus

-

Arran que el gran tennista serbi Novak Djokovic va declarar que donaria suport a l’equip de Croàcia en la semifinal del Mundial davant Anglaterra, el diputat del Partit del Progrés al Parlament serbi Vladímir Djukanovic l’ha titllat directamen­t d’idiota a les xarxes. Retroalime­ntar encara avui dia un discurs d’odi, quan el record de la guerra de secessió iugoslava va costar 140.000 morts i fins a quatre milions de desplaçats, és un acte de gran infàmia. Djokovic mostra que costa molt no tenir estima pel poble croat, amb el qual comparteix un munt de lligams i sentiments.

Des del seu catolicism­e practicant, Oriol Junqueras no ha deixat mai de repetir que amb la república catalana les relacions entre el poble català i l’espanyol no podrien ser més que fraternals i de gran amistat.

Malauradam­ent en el nostre país sembla ser que no hi ha gaires Djokovic o Junqueras, i en canvi anem sobrats de Djukanovic. Només cal veure com s’ha anat atiant el discurs catalanofò­bic des dels àmbits polítics i periodísti­cs. I anar creant un relat que ha acabat per fracturar tot un poble que fins fa poc convivia en total respecte i fraternita­t.

En aquesta pel·lícula de por, tant el PP com Ciutadans en són actors principals, però també gran part de l’esquerra política, i la major part dels mitjans de comunicaci­ó del país són actors secundaris. Però cal preguntar-se: no hem aprés res del conflicte iugoslau? Sembla ser que no, el més important és dir contínuame­nt una bajanada rere l’altra a canvi d’anar pescant vots aquí i allà. JORDI VALLESPI CAPDEVILA Subscripto­r

Vilanova del Vallès

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain