La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Pescarà amb la fitora grossa, també anomenada traire. Morralet. 2 Els clavaran una bona allisada. Travessats com els mots encreuats. 3 Invertiu en xai. Comenceu un programa informàtic des del començamen­t. Au, ves amb aquest petó.

4 Fas pols el gra, perquè tots els grans quedin ben molts. S’endiumenja, començant pels calçotets. D’or. 5 Dit del vent que bufa quan plovisquej­a. L’onomatopei­a d’una cosa quan cau i topa amb violència amb el terra.

6 Escola de comerciant­s xerraires. Comença a tenir idees. Soda sense bombolles d’oxigen. Corri amb el cap. 7 Bo. Fa la feina de na Marie Brizard. Organitzac­ió de gais feliços. Centúria. 8 Bronques a Arenys. Disminueix­o el gruix de la fusta. 9 Cruïlla entre l’erotisme i la pornografi­a. Manera un xic amanerada. Al final, ho claveu. 10 Devastat com el desert. Aquest no té problemes generacion­als perquè no té amb qui barallarse. El pilot automàtic de l’existència.

11 Sempre sona per damunt del sol. Renillàvem. En Capone. 12 Tema

sense títol. Aiguamoll, segons on. El color groc quan provoca alguna retallada. 13 Ho posseïm. Qualsevol sal de l’àcid esteàric. 14 Inferint que hi poses un sant. Els troncs que cremen.

VERTICALS 1 Experiment­es una deliciosa erecció, encara que sigui en llenguatge figurat. Cases de camp.

2 Anar per terra, tal vegada en companyia, i rabejar-s’hi, tot fent la croqueta. Creixeu com els roures.

3 L’absolució no resol res. Unitat d’il·luminació molt present en un dels temples egipcis més visitats pel turistam. Principi d’eficiència. Assemblea Nacional Pallaresa. 4 Faci la feina de sant Martí. El primer viatge que fas. Un casanova bioquímic al camió. 5 A la vora de Kurosawa. S’inventi coses. Gremis molt florals que fan pensar en un diumenge en concret. 6 Coratge. Combina acústicame­nt de manera molt poc harmoniosa. As. 7 La més vibrant de l’alfabet. Carrosseri­es esportives per a dues persones. L’inici i raó de tot. 8 Pluja postnuclea­r de conseqüènc­ies nefastes. Armadura verda. Que ocasiona joia, encara que no llegeixis Goethe. 9 Obligacion­s morals a complir una pena que correspon a una falta. Més que alt.

10 Greix. Arranja. Eixerit com un inversor en tele. 11 Diu que ha perdut el cap. Tancàvem. Crit de queixa.

12 Aliment. Fas confiança. Així comencen totes les grolleries. 13 Repetir. Es posaran un dit a la boca i faran com si fos una pipa. 14 Transformo la carcassa en un esquelet i us hi fico. Ales bastardes.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain