La Vanguardia

L’ós Goiat

-

Les polítiques portades a terme per les administra­cions públiques per tal de tornar a introduir l’ós als Pirineus no han estat acceptades per tothom. Les recents manifestac­ions de la població civil amb el suport d’associacio­ns ramaderes dels municipis afectats així ho demostren.

El culpable, l’ós Goiat, mostra agressivit­at i això no li dona dret a viure als Pirineus. Sembla estrany que persones que viuen en un ambient rural no sàpiguen que, lluny de la imatge dolça i afable que ofereix l’ós, s’hi amaga una gran agressivit­at.

Però aquesta terra també és seva. L’alcaldessa del municipi de Montanuy afirma que “aquest programa d’introducci­ó de l’ós i del llop és un retrocés de cent anys” (“Los Pirineos se rebelan contra Goiat i ponen en jaque el programa de los osos”, Tendencias, 14/VII/2018). I té raó.

Fa cent anys la nostra fauna era la més rica i variada d’Europa. Però durant anys les constants batudes van minvar la població de moltes espècies fins a la pràctica extinció. Com a aposta de futur es podria oferir a l’alcaldessa l’opció de tornar a la barbàrie, de mostrar imatges de cossos d’animals dessagnats a terra envoltats de botxins mostrant el seu somriure i gaudir força contemplan­t els caps penjats a la paret com a trofeus o bé les pells com a catifes. Això sí que seria un retrocés. P. DOMÈNECH MARTÍNEZ Sant Just Desvern

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain