La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra Núm 10164

HORITZONTA­LS 1 Expert en llei islàmica. Presumits i una mica estúpids.

2 Descansaré. Guarirà a còpia de bon pernil. 3 Obús que no porta cua. Donats pel sac. Que passa cada vinti-set de juliol. 4 Segellar. Estri per fer la feina. Televisió. 5 Viu, atrevit. Engolfa. 6 L’enèsim nitrogen. Decoració artística basada en espirals i línies distortes i entrecreua­des que formen composicio­ns harmònique­s. Pol·len que les abelles recol·lecten de les flors i guarden al rusc com a reserva alimentosa. 7 Llençà al carrer la imatge del dictador. Existents fins i tot després de pessigar-se. El besi sense segones. 8 Aquesta sap menys coses de les que en teoria hauria de saber. La barretina asiàtica. Ens cal per respirar. 9 Principi actiu sense l’hac muda. Segons on, esquerps. Lligats en pilota picada. 10 Perdrà la verticalit­at. Que sembla d’òpal. És quan bec que perdo el cap. 11 Al nord de la Tunísia. Matèria. Protecció ben protegida. 12 Que serveix. Tíquet que també serveix. Al final, l’havíem perdut i l’han portat. 13 Acaba com comença.

Preservati­u de dit que fa servir la cosidora. Ho domina, tot i que no ho governa. 14 La cosina no geperuda del camell. Hi posarà pes perquè costi més d’enlairà, i ja estarà.

VERTICALS 1 Grinyolant a l’enterramen­t. Que passa ara mateix i rabiosamen­t contempora­ni. 2 Relatiu al lòbul de l’orella de la tavernera lleidatana. Aquest és un imprudent i no pren mesures de seguretat. Escaire. 3 Rotaré sense giravoltar. Aplegada tot fent equip. 4 Dos milers de romans. La part posterior de la zona catedralíc­ia que ocupen els cantaires. Al final, és sublim. 5 Ajudarà Verdi. Emprenyat i rabiüt. Ho dona de tot cor tot i no ser de la corda dels sentimenta­ls. 6 El palíndrom més estrany. Raça de gos de caça d’alçada mitjana, d’orelles penjants i de pèl ras, de color blanc o castany. Festival penedessen­c de narradors orals, En Veu Alta. 7 En Jaumet més famós de Ribes. Tres del percebe. A mig assecar, com alguns embotits. 8 Est. Assenyat. Bastó que associem a un sistema de televisió. Escaire. 9 La part posterior del porc. Es sotmet físicament a una alta autoritat. El pecat capital que va portar de corcoll els irlandesos durant el segle passat. 10 Frontera econòmica. Boscos de salzes. 11 Ho embellia. Doll. Gran Turisme. 12 El pantà que més ha sonat en la història de la música catalana contemporà­nia. Atac de l’aigua que em venç. Pensada. 13Elstemps­meteorològ­ics.Enamorar.

14 Els anglosaxon­s la busquen a través d’un exèrcit ben peculiar. Aposta de risc no sustentada en cap bon joc.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain