La Vanguardia

El major Trapero

-

Durant diversos anys Josep Lluís Trapero va ser el cap del cos dels Mossos d’Esquadra. A principis de l’any passat va ser nomenat major i es va guanyar la confiança de tothom. Les seves rodes de premsa donaven una seguretat absoluta. Inflexible, seriós, segur de si mateix, un home íntegre que ens omplia d’orgull, amb una gran discreció. El seu nom i el del cos dels Mossos d’Esquadra van ressonar per tot el món arran d’aquell nefast i tràgic 17 d’agost

del 2017. Amb llàgrimes als ulls, Trapero ens posava al corrent dels atemptats i de la ràpida resolució. A resultes dels fets de l’1 d’octubre està sent investigat pel Tribunal Suprem i per l’Audiència Nacional. És acusat de rebel·lió, sedició i pertinença a organitzac­ió criminal. Com a conseqüènc­ia van posar punt final a la seva trajectòri­a profession­al, però més endavant els mitjans d’informació ens diuen que després de la declaració de la DUI el major Trapero va posar els Mossos a disposició del TSJC i la Fiscalia. Tot això és un contrasent­it i és difícil d’entendre.

Ara, a les portes d’un possible judici, hom es pregunta: què ha fet malament el major Trapero? Quin desafiamen­t ha comès?

No es quedarà sol. Estarem al seu costat i serà una satisfacci­ó quan recuperi el càrrec.

JOSEP MARÍ I LLACUNA Subscripto­r

Igualada

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain