La Vanguardia

Ampliar la base

-

Un tema recurrent que es planteja en els darrers temps per resoldre com es pot ampliar la base social de la ciutadania catalana favorable a la independèn­cia és com es pot aconseguir.

Hi ha ciutadans pels quals la independèn­cia no és la seva prioritat, ergo què els preocupa? L’atur, l’habitatge, l’escola, la sanitat, els serveis socials, tenir papers per estar en regla, etcètera. No veuen TV3, si no són partits del Barça, ni escolten Catalunya Ràdio, ni compren diaris ni revistes en català, miren i escolten television­s i ràdios espanyoles. Aquí hi ha molta feina per fer, però no ens hem de desanimar, es tracta d’una feina continuada, d’anar porta a porta, barri a barri, a les entrades de les estacions de metro a repartir uns fulletons molt concisos i clars on es compari com estem ara i com estaríem en un Estat català, la diferència entre continuar com ara o en un Estat nou, amb molts factors, com ara: república o monarquia? Concert econòmic o com fins ara? Tenir el control de les infraestru­ctures i d’ensenyamen­t o dependre de Madrid?

La fractura que ens ha de preocupar és la que es pot establir entre els que poden tirar endavant i els que no se’n surten i passen penúries. Tot això és per aconseguir una societat catalana, més solidària, més justa i més lliure en una Catalunya de tots!

JORDI LLEAL I GIRALT

Badalona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain