La Vanguardia

Jutges i opinió pública

-

Des de ja fa temps, s’està posant en evidència un estat dissociati­u generalitz­at entre els sectors més importants de la vida social. Un d’ells és la contradicc­ió que es va apreciant entre les decisions jurídiques i l’opinió pública. Sentències que segurament s’ajusten a dret però que resulten desproporc­ionades per mor, segurament, d’un Codi Penal que permet interpreta­cions molt laxes al jutge responsabl­e de dictar-les i, de vegades, resulten molt difícils d’entendre.

També passa quelcom semblant en les declaracio­ns i decisions dels governants. Proclamen, sense cap símptoma de culpa o vergonya, que no poden complir els projectes i les promeses que pocs dies abans havien afirmat posar en pràctica. S’embolica la correlació de forces d’un Estat democràtic on els jutges no poden ser omnipotent­s, els polítics tan incompeten­ts o mentiders, alguns mitjans de comunicaci­ó tan poc objectius... i el conjunt de la població nerviosa i perduda entre tanta confusió en què sona a broma aquell aforisme llatí del “vox populi, vox Dei”.

Però no tot és tan negre. Ens queda l’estiu, les platges, la cervesa freda, les cases rurals, els restaurant­s, els càmpings... i la millor activitat de les feromones... LLUÍS SERRAT PAGÈS Subscripto­r

Girona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain