La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10185

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Teixits de seda i metalls preciosos usats generalmen­t en ornaments d’església. Afectada d’apnea. 2 Als antípodes de la catòdica. Conjunts d’estris per a feinejar. 3 Unió de Joves Llauradors. Sabatots dins els quals entra el peu ja calçat amb sabates ordinàries que serveixen per a aïllar les sabates de la humitat i del fang. Cues de maniquins. 4 Guany. Posar els canalons al forn. Iode. 5 Ermites gens llegendàri­es. Guarnint amb adorns. Membres cornis dels ocells. 6 Flors rotatòries. Tossut en gran summe.

7 Deies que havies perdut el cap. Tela gruixuda de cotó en floca. La fina roba de la llibertat. 8 Sofre. Obtús i sense punta. Tros de corda lligat a les morralles d’una bèstia per a guiar-la. 9 Dividida en petits espais. Ajuntés. 10 S’enfonsa en un pou profund. Decidí perdre el cap per la botànica. Al mig del mur. 11 Precedeix zag en totes les rutes de la zeta, malgrat l’ordre alfabètic. Terrenys molt poc fèrtils. Explico històries.

12 Amaneixen. Sortit. Has perdut la porteria de rugbi. 13 Comença a il·luminar. Que no té coneixemen­ts tècnics. L’Edgar Allan. 14 Remessis enrere. Suports arquitectò­nics verticals presents al santoral.

VERTICALS 1 Facis una llarga sobretaula, sense deixar ni menjar ni de beure. En geologia, sense fòssils, anterior a l’aparició del primer ésser viu. 2 Vexi de paraula. Prepari.

3 Rastre de tractor que llaura. Tornà a situar una escultura al seu pedestal. Est. 4 Soda que no vocalitza. Dofins grossos. Estació d’automòbils silencioso­s. 5 Porters de palau. Estones.

6 Soca anaeròbica. Relatiu al tou de l’orella. Rei sense corona. 7 Sevillana o granadina. Ximples, beneits.

8 As. Es fatiga. Guardin. 9 Grenyut. Faig fora la banda sonora. Element bàsic de la microelect­rònica en el qual en Puyal va encabir la vida, in illo tempore. 10 Ocell que encara no ha sortit del niu. Casa sense sofre. Línia de sortida. 11 Amara una roba amb líquids que fixen i aviven els colors. Endiumenja­t. Escaire.

12 Dia sense albada. Fer més tou que no pas era. Pot ser de barra o de pagès. 13 Camina sense vocalitzar. Plegui. L’arma blanca més racional.

14 Hi anà. Aquestes van xopes de tan transpirar.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain