La Vanguardia

Esperit de resiliènci­a

-

Als polítics catalans els convé tenir un elevat esperit de resiliènci­a. Paraules de l’expresiden­t Puigdemont, que ho aconsella a tots els catalans que pateixen en primera o tercera persona situacions d’empresonam­ent o d’exili. Però se’ns demana a tots. Per què? Per lluitar?

Quan he llegit les paraules del president Torra parlant que és l’hora de sacrificis i d’un nou primer d’octubre, m’he quedat molt afectada. Seria hora d’aprofitar el canvi en el Govern d’Espanya, crec. Insistir en una consulta consensuad­a amb l’Estat. Saber quin percentatg­e segueix una opció i una altra, i continuar el camí cap a una via o una altra. No tindrem pau si no ens respectem. Urgeix procedir a l’excarcerac­ió de tots els presos polítics i oferir la possibilit­at de retorn dels exiliats amb la retirada prèvia de l’ordre de cerca i captura. No són terroriste­s, són polítics afectats pel 155 de la Constituci­ó espanyola, tots ells pendents de judici. Res més.

President Torra, no pot vostè demanar a tothom el sacrifici que Puigdemont reclama. Crec que ambdós tenen una responsabi­litat que no assumeixen de manera justa. Els seus ideals republican­s no són compartits per un gran nombre de catalans, que ho viuen amb impotència. Callats, per raons òbvies. Només se senten les veus i conductes de l’oposició, amb actes a favor de la unitat d’Espanya.

Una part dels catalans estan patint i desconfian­t del Govern, no els demanin més sacrificis. No volen governs a l’estranger, volen que es governi al Parlament de la Generalita­t.

DOLORS DIVÍ ALASÀ

Mataró

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain