La Vanguardia

En la pell dels altres

-

Joan Montaner, executiu de Quality, dedicada a les ETT, va sentir la necessitat de conèixer la realitat laboral d’aquells ciutadans que molts pensem afortunats perquè tenen feina. Volia saber quin tracte tenen i en quines condicions treballen (“En la pell dels treballado­rs”, Economia, 16/VIII/2018). Explica com va aconseguir treballar a tres empreses clients com a treballado­r temporal en jornades de sis hores. Concretame­nt en el sector carni, el sector logístic i el sector de mobles. Conclou la seva experiènci­a en destacar la qualitat humana, la proximitat i l’ajuda que li van proporcion­ar els companys; constatant la necessitat de millorar el pla d’acollida laboral dels treballado­rs, conèixer-los millor i millorar la seva seguretat laboral.

És fonamental per a un bon directiu saber de la situació humana, afectiva, laboral i econòmica dels seus empleats. Segur que el resultat és una millora per als treballado­rs i conseqüent­ment també per a la pròpia empresa.

El cas em recorda un film de Robert Redford en què abans d’acceptar el càrrec de director d’una presó va exigir fer-se passar per un presumpte pres, per conèixer la realitat de la convivènci­a en el centre penitencia­ri. Bon film i bona l’aportació de Joan Montaner, pel coneixemen­t real del món laboral.

JOSEP MARTÍN I COLL Subscripto­r

Sant Cugat del Vallès

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain