La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Li indiquis el camí per anar a un indret. Completar la ruta etílica. 2 Aquest es mira les pedres amb afecte. Demostraci­ó per l’absurd. 3 Res no és. Imatges de sants bizantins. Tubercles. 4 Instrument. Precedeix noms i la broden. Sofre. 5 Crits de mico o de coiot. Zona descampada del bosc. 6 Volem el cap del general. Palmereta. Eructe en veure en Pierrot. És quan bec que perdo el cap. 7 Veí de l’estruç. Curt d’enteniment. Vida sense en Romà.

8 El primer de tots. Tres de l’heretge que no són es. Les vocalistes de les milícies. Veié que duia el cap tapat.

9 Poden ser de grandesa o de muntanya. Turca mig estirada. 10 Encantador­s de narcisos. Tiet decapitat. Res no és. 11 Obligació a la pena que correspon al pecat àdhuc després de perdonat. La nota musical més personal. Tocaven vores. 12 Quasi és gol. Folles. Al final la liqua. 13 El marró més deliciós. Aspergiu l’aigua beneita i feu el senyal de la creu. Nitrogen.

14 Debanar i fer troques. Muntant estructure­s per fer obres a la façana.

VERTICALS 1 Empitjoreu les coses. Distribuei­x cabals. 2 La infusió de les cinc. Del dret repeteix i del revés embolcalla. Poden ser de compromís o de Saturn. 3 Plovisquej­o, com si fos un núvol perdut. Relativa a l’orina. Rap escapçat. 4 Part soluble de la cendra de certes plantes. De la naturalesa del blat. 5 Executiu en cap, segons el model anglosaxó del Chief Executive Officer. Brutícies. El cap d’un home de Neardentha­l. 6 Que s’encén molt de pressa. Gos. Marcits. Res no és.

7 Sofre. Ho col·locà al seu interior. És variable, però sense cap ni peus.

8 Residència per a persones amb necessitat­s especials. Que provoca basques. Principi nebulós. 9 Cap rapat. El bolet més carlí. El sopar de Crist.

10 Mamífer artiodàcti­l remugant de la família dels cèrvids. Aquestes causen nàusees. 11 L’acció d’esperar. Radiat. Pit mig tapat. 12 Marca que es posava en una mercaderia per indicar que havia estat despatxada en la duana. Administri el viàtic a un malalt.

13 Associació de grans batracis. Es desplacen per l’aigua palindròmi­cament. Heu perdut la porta d’entrada. Nitrogen. 14 Dolor provocat per l’excés de plaer. Fent malbé la roba d’hivern a l’armari.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain