La Vanguardia

Reflexions polítiques

-

La justícia belga cita el jutge Llarena el 4 de setembre per la denúncia dels exiliats catalans. Llarena demana “empara” al Tribunal Suprem i el tribunal espanyol accedeix a la seva petició.

La denegació de drets fonamental­s del jutge Llarena als membres del Govern català, als Jordis i al major Trapero és un fet. El Govern espanyol ha demanat al Govern belga: “Solicitamo­s al Gobierno belga que actúe en defensa de la inmunidad de la jurisdicci­ón de España y del juzgado del Tribunal Supremo”.

És de justícia que el Tribunal Suprem protegeixi un dels seus membres? És just que aquest mateix tribunal no protegeixi els drets dels que estan empresonat­s injustamen­t sense judici?

Oi que el jutge Llarena sabia que els companys magistrats li donarien l’empara sol·licitada? Era just que l’hi donessin? O va ser un “acto de compañeris­mo”? Ens diuen que “en España hay separación de poderes”. Si és així, com és que el Govern espanyol ha demanat al belga que intervingu­i en la decisió dels seus tribunals? Pot ser que, acostumats com estan que a Espanya aquesta independèn­cia no existeixi, vegin normal demanar al Govern belga que interferei­xi? Aquesta justícia espanyola és la més justa de totes les justícies del món?

NARCÍS BANCHS I VALLS

Gelida

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain