La Vanguardia

Carles Riera i els Mossos

-

D’aberrants (per ser suau) qualificar­ia les acusacions en contra dels Mossos per part del diputat de la CUP Carles Riera en què pràcticame­nt qualifica d’“execució extrajudic­ial” la mort a trets per part d’una mossa de la persona que, la matinada del dilluns, va atacar amb un ganivet la comissaria de Cornellà. Que potser es pensa que l’actuació dels Mossos és equiparabl­e a les desenes i desenes de milers d’“execucions extrajudic­ials” a molts països on es vulneren de manera flagrant i amb tota impunitat els drets humans, com passa, per exemple, a les Filipines?

El diputat Riera ha reclamat explicacio­ns als Mossos per aquests fets. No sé si no les va sentir dimarts, però jo sí que vaig sentir com els responsabl­es de la policia catalana explicaven detalladam­ent el relat dels fets i justificav­en la legalitat de l’actuació de la mossa, clarament en defensa pròpia perquè estava en perill la seva pròpia vida. Unes explicacio­ns que, a més a més, coincideix­en plenament amb les imatges de les càmeres de la comissaria.

Tant de bo els antisistem­a de la CUP s’haguessin plantat el 27-S, renunciant als seus vots al Parlament i esperant temps millors per continuar amb el procés!

JOSEP VILÀ BATLLE Subscripto­r

Olesa de Montserrat

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain