La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

-

HORITZONTA­LS

1 Plagues, però no pas bíbliques sinó intestinal­s. Provoca canvis amb la seva adhesió. 2 Sempre sona per damunt del sol. Se’n sortí airós. La consonant de les incògnites.

3 El lòbul gran del conductor de cotxe de línia a Ponent. Fem la feina de Sant Martí. Al bell mig del cel. 4 Acaba com comença. Aquest expressa la seva hilaritat amb contundènc­ia. Se’n surt airós i reïx. 5 L’Ava quan s’agitava. Ratlla que pot ser aèria. Iode. Conill. 6 Ens reunim en pomells, tal com fan les fruites als arbres. Banyegada.

7 Emetre rajos de llum per reflexió. Figureta religiosa que pot tenir peus de fang. 8 Governador­s de província al sultanat romà. Disposat harmoniosa­ment. 9 Així comencen totes les èglogues. Talli les vores amb les tisores. La mar més propera a la Negra. 10 Pot ser neutra, àtona o accentuada. Covador. El gosset Milú quan perdia el cap. 11 Est. Adobar-ho amb l’ajut de na Marie Brizard. Associació d’associacio­ns castellere­s. Escaire. 12 Discutí sobre com fer truites. En un cert sentit, s’ho empesqui

abans no passi. 13 Daltabaix marí que persegueix el surfista. El claveu en un punxó, com si fos un pollastre cruixent. Al capdavant d’Occident hi ha un provençal. 14 Aguantà. Arma contra els vampirs que divulgà arreu del món la veu de Lluís Llach.

VERTICALS

1 S’ho mirava de bon ull. La seva gran habilitat és buidar ampolles. 2 Laos excepte les zones meridional­s. Reuneixo aficionats a la papiroflèx­ia. El principi d’una gran enemistat. 3 Centúria. Bramuli. Contenidor de vímet, portàtil i gran com un nas (gran). 4 Deduí, també. Carota veneciana. Iode. 5 Fem els mots encreuats i els acabem. Els esclaus espartans que escapçaven totes les pilotes. 6 El mallorquí. Parts terminals laminars i eixamplade­s d’un pètal. El nostre element constituti­u que més relacionem amb els adverbis. 7 Reposaven. La visita el turista i la defuig l’empresari. El patidor el porta sempre al cor. 8 Fer enfadar l’al·lergòleg. La part de l’ull més relacionad­a amb sant Martí. 9 Així comencen tots els axiomes. Relativa a l’or. Cantes i ningú no et fa cas. 10 La física foragita el gos. Sofre. Torres d’observació.

11 Al bell mig del cel. Plantes perennes, crucíferes. Esmolat com un angle de menys de noranta graus.

12 Cimeres que no serveixen per a res. Relativa als greixos acumulats pel fill que estima la mare d’una manera platònica. Acaba com comença.

13 Tribunal constituci­onal. Gens obedient ni mal·leable. Bellugo la botzina. 14 Que no té libido ni res. Consellera reial.

 ?? Màrius Serra ?? Núm 10191
Màrius Serra Núm 10191

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain