La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

-

HORITZONTA­LS

1 S’instal·lin, palindròmi­cs, entre el brancatge. Causant desperfect­es. La capa de pintura més possessiva. 2 Cal pitjar-lo per engegar la tele, però primer cal descobrir-ne la ubicació. Faig surar. La part dels pantalons que tapa genolls i rodalia. 3 Febles. Tap de suro de qualitat superior. Escaire.

4 El primer de tots. Flor que no té pètals. Caràcter volcànic. 5 Fatigui musicalmen­t. Empudegade­s per les ventositat­s més silents. 6 La gossa sense el joc. Filtra la notícia secreta de la seva pesantor metàl·lica. Figa mossegada. 7 Regió a cada costat del cos compresa entre les costelles falses i els ossos de la pelvis. Associar.

8 El crida qui vol aturar la circulació de la gent. Corrues. Armadura verda. 9 Si no camina, fa caminar. Senyals del pas d’un animal que alerta l’explorador sobre aquest. Compte amb aquest comte. 10 Originari. Covadors. A les portes de Tortosa.

11 Centúria. Cristià mainstream. Cada matí n’hi hauria d’haver una, encara que no es digui Aurora.

VERTICALS 1

12 Pico amb insistènci­a amb el martellet del senyor jutge. Apropament a bon preu. Doble obstacle a la francofoni­a. 13 He de pagar perquè estic en números vermells. Línia recta que talla una corba en un o més punts. Universita­t oberta de Dinamarca.

14 Suavitzà. Seguidora incondicio­nal.

Concrecion­s de poc volum. Tímida com ella sola. 2 Cine sense vestíbul. Acollir al monestir. Agrupació reglada de setmanes, tot i que variable. 3 Iode. Roca volcànica negrosa. Palmeretes al costat dels escacs. 4 Cartes que no van mai a la bústia. Verbós. El primer de tots. 5 Cremada. Aquesta embruta de greix. 6 Vol dir aviat, encara que sembli una barreja de tots. Cobrellit nòrdic. S’acosta, en un cert sentit.

7 Xai degollat. Boles de neu que rodolen muntanya avall. Els emplaci per veure l’italià. 8 Fa rotllana al voltant de les bosses centrals en una sardana. Relativa a la raça. 9 Acaba com comença. Gratar. Imatge religiosa que també apareix als escriptori­s dels ordinadors. 10 L’Once quan es desorganit­za. Papallona de nit. Estudia sense vocalitzar.

11 Rom sense envellir. Aïllat. Al bell mig del cel. 12 L’hora de l’àngelus. Beatriu Serra Llopis. Crit d’elevació infantil. 13 Capa, sobretot quan és de pintura. Negrós. Tany. 14 Aplana la primera lletra de l’alfabet. Endarrerei­x la posta de sol.

 ?? Màrius Serra ?? Núm 10193
Màrius Serra Núm 10193

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain