La Vanguardia

Gestió holística

-

El Govern espanyol actual és com un oxímoron, la qual cosa equival a dir que, mediambien­talment parlant, ha millorat moltíssim respecte a l’anterior del PP, el qual semblava que només estigués interessat en el progrés econòmic, tècnic i material. Per això tenia un Ministeri de Foment per anar cap endavant costés el que costés, tot i que amb la crisi va ser el que va patir les retallades més grosses i la seva actuació també va ser de les més lamentable­s.

Ara, amb l’actual Executiu, tenim, a més d’aquest Ministeri de Foment, un altre de Transició Ecològica, del qual hom pot pensar que ens ha de treure de tots els mals per aconseguir ser veritablem­ent sostenible­s d’una vegada per totes.

Un Govern verd, però, no es caracterit­za per disposar en el seu organigram­a d’alguns ens com els citats, sinó perquè l’acció de tot el Govern en ple va encaminada en aquesta mateixa direcció. No serveix de res apujar els impostos a la benzina si paral·lelament construeix­es més autopistes sense apostar per ferrocarri­ls i tramvies, per exemple.

Per tant, els dos ministeris esmentats han d’anar de la mà i sincronitz­ar les actuacions. L’un arriant i l’altre estirant. A l’antic Executiu, malgrat que va eixugar una mica el dèficit, se li van escapar les emissions tòxiques. A veure què fa l’actual.

IGNASI SANGENÍS VINTRÓ Sant Cugat del Vallès

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain