La Vanguardia

Parc de les tres nacions

-

Els parcs del Cadí Moixeró i de l’Alt Pirineu creen una xarxa amb els d’Espanya, França i Andorra. M’ha alegrat profundame­nt que tres estats europeus s’uneixin per conformar un espai comú als Pirineus, com a espai protegit dels més grans d’Europa en tots els aspectes socials per als seus habitants, i també amb el territori. I s’hi suma a la sanitat comuna transfront­erera de la Cerdanya, amb un hospital. Tot això dona senyals positius de cooperació entre els pobles del continent.

En oposició es troba el Brexit, que és un nou pal a les rodes de l’Europa comunitàri­a. Sempre ha estat així. Recordem que el difunt president francès Charles de Gaulle no volia la seva integració perquè els coneixia.

El tema s’està retardant en demesia amb una nació que vol anar-se’n amb tots els avantatges que pugui reportar, o no, la seva marxa, però abans vol un acord per mantenir la situació de què gaudia sent sòcia preferent dels mercats europeus.

Penso que ja hi ha hagut prou temps per buscar la fórmula de Brexit dur o suau amb reunions interminab­les. Per tant, Europa ha de trencar els vincles amb el Regne Unit com abans millor i d’una vegada per totes. Si volen, ja tornaran, però amb les mateixes condicions dels pobles que la componen i sense pals.

PABLO ISERTE I SÁNCHEZ Subscripto­r

Sant Fost de Campsentel­les

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain