La Vanguardia

Crear enfrontame­nts

-

Des que es va engarjolar, per ordre judicial, part de la cúpula independen­tista, mentre la resta fugia a Europa, per por o per eludir responsabi­litats, s’inicià un procés de resistènci­a pacífica, col·locant als carrers i edificis públics llaços grocs, pintant de groc senyals de trànsit, indicadors, semàfors, carreteres i amb pancartes demanant l’alliberame­nt de “presos polítics”, en realitat polítics presos.

El Govern segueix en el procés, ho veiem dia a dia, amb manifestac­ions com: “Restituire­m el Govern”, “fem república”, “hem d’anar contra l’Estat”, constituci­ó del Consell de la República a Waterloo, afirmant que aquest serà “l’Estat Major de Catalunya”, i d’altres. Estem a la mateixa pantalla, amb més contundènc­ia, però sense llum al final del túnel.

Ara el president Torra s’ha dirigit al ministre de l’Interior de l’Estat, demanant la seva intervenci­ó, perquè a Catalunya hi ha una “escalada de violència”, hi ha ciutadans que retiren els llaços i pancartes. Per col·locar-los no els varen denunciar, però als que els retiren sí, i que se’ls sanciona.

La fiscal general ho va deixar clar, no hi ha delicte ni per part dels uns ni dels altres. Provocar enfrontame­nts entre la ciutadania catalana no millora la convivènci­a, al contrari, augmenta el malestar general. Ho creieu necessari?

CESC BUIXEDA CABRÉ

Santa Pau

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain