La Vanguardia

Perversió judicial

-

Ara resulta que si penjo al carrer un cartell, pancarta o llaç groc i darrere meu ve algú disconform­e i el destrueix no està impedint que jo em pugui expressar lliurement, sinó que està exercint el seu dret d’expressars­e. Així ho ha dit amb un somriure Maria José Segarra, la nova fiscal general de l’Estat. I ha estat designada pel PSOE!

Segons la seva lògica, si jo m’oposo que algú estripi el meu cartell o pancarta, qui ataca la llibertat d’expressió soc jo i ell és la víctima. Això és una aberració.

El dret d’expressió de qui està en contra d’un missatge no pot passar mai per impedir la seva divulgació, sinó per exposar també lliurement la seva opinió.

Un tema diferent és que el dret d’expressió als espais públics requereixi una certa regulació. Per exemple, per evitar-ne la saturació i degradació, caldria posar un límit raonable als llocs i al temps d’exposició dels cartells, pancartes i altres elements. També els de les campanyes electorals i la publicitat. I si això no es compleix, cal sancionar.

També caldria retirar els missatges que inciten o justifique­n la violència. Però el que ha fet la fiscal general és donar una cobertura legal als actes dels grups potenciats per Cs i PP que no solament ataquen la llibertat d’expressió, també practiquen sovint la violència amb l’objectiu de provocar enfrontame­nts en la societat catalana. Una nova forma de perversió de la justícia que ens ofereix aquest “Estat constituci­onal i de dret” on vivim. Una més.

JAUME GARCIA RUIZ

Manresa

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain